سامانه نرم افزاری تور چیست؟ دارک وب و دیپ وب چیست؟

ساخت وبلاگ

تور (به انگلیسی: The Onion Router :[(anonymity network)|TOR]) سامانه‌ای است که برای ناشناسی

(ناشناس ماندن) کاربران در محیط اینترنت به کار می‌رود و از نرم‌افزار کارخواه و شبکه‌ای از سرویس دهنده ها (سرورها) تشکیل شده و می‌تواند داده‌هایی از کاربران را مانند جایگاه و نشانی پروتکل اینترنت پنهان کند. بهره گیری از این سامانه ردگیری و شنود داده‌های کاربر را به دست دیگران بسیار سخت می‌کند. این ردگیری و شنود می‌تواند در مورد بسیاری از فعالیت‌های کاربر مثل وبگاه‌هایی که بازدید کرده، پرونده‌هایی که بارگیری و بارگذاری کرده، پیامهایی که از طریق نرم‌افزارهای پیام‌رسان ارسال یا دریافت کرده و هر گونه ارتباطاتی که در محیط اینترنت برقرار کرده، صورت پذیرد لذا می‌توان گفت که این سیستم برای محافظت از آزادی کاربران و حفظ حریم خصوصی آنها در محیط اینترنت طراحی شده‌است. این نرم‌افزار، یک نرم‌افزار آزاد است و استفاده از شبکهٔ آن نیز رایگان است.

سیستم تور پیاده‌سازی‌ای از مسیریابی پیازی است که در آن پیام‌ها رمزگذاری می‌شوند و از داخل شبکه‌ای از سیستمها که به وسیلهٔ کاربران داوطلب در اقصی نقاط جهان راه‌اندازی شده‌است، عبور داده می‌شوند. در این شبکه، هر دستگاه یک لایهٔ رمز را برای خواندن دستورها مسیریابی رمزگشایی می‌کند و پیام را به دستگاه بعدی می‌فرستد که آن هم به نوبهٔ خود همین کار را تکرار می‌کند. این روش باعث می‌شود که هیچ یک از سیستمهای داخل این شبکه از محتوای پیامها اطلاع نداشته باشند. در ضمن هیچ یک از سیستمهای این شبکه به طور همزمان به نشانی پروتکل اینترنت فرستنده و نشانی پروتکل اینترنت گیرنده دسترسی ندارند. یعنی هر یک از دستگاههای داخل این شبکه که ترافیک اینترنتی از آن عبور می‌کند، فقط نشانی پروتکل اینترنت دستگاه قبلی را می‌داند.

با این که کاربرد اصلی شبکهٔ تور، ناشناختگی (ناشناس ماندن) کاربر و جلوگیری از شنود اطلاعات و عدم توانایی ثبت اطلاعات رد و بدل شده توسط کاربران در محیط اینترنت است، ولی برای عبور از فیلترینگ هم به کار می‌رود.

تاریخچه

تور اولین نسخهٔ خود را در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۲ عرضه کرد. این نرم‌افزار از سیستم مسیریابی پیازی استفاده می‌کرد، که توسط آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا ایجاد شده‌بود. وظیفهٔ اصلی آن ایجاد شبکه‌ای امن برای مکالمات دولتی بود. پس از ایجاد تور، این پروژه توسط خبرنگاران، مخالفین حکومت‌ها، سازمان‌های اطلاعاتی و پلیس مورد استفاده قرار می‌گیرد. پشتیبان‌های این نرم‌افزار نیروی دریایی آمریکا در سال‌های اولیه و سپس ای‌اف‌اف و بنگاه سخن‌پراکنی ایالات متحده در سال‌های کنونی بودند. در عین حال این پروژه از محل کمک‌های افراد نیز درآمد دارد. در سال ۲۰۱۰ این پروژه توسط بنیاد نرم‌افزارهای آزاد به عنوان پروژهٔ آزاد نمونه انتخاب شد دلیل آن کمکی که این نرم‌افزار به گروه‌های آزادی‌خواه در کشورهایی مانند ایران و مصر که با سانسور اینترنت دست و پنجه نرم می‌کنند.

طرز کار

این نرم‌افزار از مسیریابی پیازی استفاده می‌کند. یک نرم‌افزار به‌جایی که به صورت مستقیم به ماشین مقصد متصل شود، به یک پروکسی مسیریاب پیازی وصل می‌شود. این پروکسی از طریق چند مسیریاب پیازی مسیر ناشناسی برای کاربر مبدا ایجاد می‌کند. هر مسیریاب پیازی فقط رایانهٔ قبلی و بعدی خود را می‌شناسد. در عین حال رایانهٔ اول برای هر مسیریاب در راه یک لایهٔ رمزنگاری به دادهٔ ارسالی ماشین مبدا اضافه می‌کند. پس از آن هر رایانه در راه لایهٔ خود را از دادهٔ ارسالی کم می‌کند و در پایان دادهٔ ارسالی به ماشین مقصد همان دادهٔ رمزنگاری نشده‌است. دادهٔ عبوری از مسیریاب‌ها برای هر مسیریاب متفاوت است و دلیل آن هم تفاوت در رمزنگاری می‌باشد، دلیل دیگر تفاوت، جلوگیری از ورود مسیریاب‌های جعلی در میان راه است. اگر در میانهٔ راه ارتباط قطع شود، داده‌ها بدون هیچ تاخیری روی هر مسیریابی که باشند، حذف می‌شوند.

پل‌ها

رله‌های پلی( یا به صورت مخفف پل‌ها) (به انگلیسی: Bridge Relays)، مسیریاب‌هایی هستند که به صورت مستقیم در پوشهٔ اصلی تور فهرست نشده‌اند. از آنجایی که یک فهرست جامع از آن‌ها وجود ندارد، اگر حتی سرویس‌دهندهٔ اینترنت شما، همهٔ این مسیریاب‌های فهرست شدهٔ تور را ببندد.امکان بستن همهٔ پل‌ها وجود ندارد. اگر فکر می‌کنید که دسترسی شما به تور مسدود شده‌است، می‌توانید از طریق سیستم پل به شبکه وصل شوید.

اضافه شدن پل‌ها به شبکهٔ تور برای افزایش مقاومت آن در برابر سانسورهای اینترنتی است. با وجود اینکه اینترنت شما ممکن است، دارای فیلتر باشد، بهتر است تور را بدون سیستم پل آزمایش کرد و در صورت عدم اتصال به شبکه از سیستم پل استفاده کرد. برای استفاده از پل‌ها باید شما یک پل را بیابید. سپس تور خود را برای استفاده از این پل تنظیم نمایید. البته سیستم تور آدرس پل‌ها را با استفاده از ایمیل برای شما ارسال می‌کند.

کاربرانی که به اینترنت آزاد دسترسی دارند، می‌توانند نقش پل را برای دیگر کاربران بازی کنند. برای اینکار باید تغییراتی در تنظیمات تور ایجاد شود. در حال حاضر پل‌ها کمک گسترده‌ای به کاربران چینی برای استفاده از شبکهٔ تور می‌کنند.

 

685px-TOR1_fa.svg

خروجی‌ها

یکی دیگر از مسیریاب‌های بسیار مهم در شبکهٔ تور، مسیریاب‌های خروجی هستند. این مسیریاب‌ها ظرفیت شبکه را مشخص می‌کنند. هر داده که از شبکه عبور می‌کند، باید از یکی از خروجی‌ها عبور کند و سپس به ماشین‌های خارج از شبکه انتقال پیدا می‌کند. خروجی‌ها به علت اینکه در پایان مسیر داده قرار دارند، به عنوان انجام دهندهٔ هر کاری که کاربران تور انجام می‌دهند، شناخته می‌شوند. در واقع اگر کسی با استفاده از تور کاری غیر قانونی انجام دهد، این شناسهٔ اینترنتی خروجی هست که در پایان ثبت می‌شود. از این رو باید دقت عمل لازم برای تنظیم صحیح این مسیریاب‌ها انجام شود.

رمز نگاری و امنیت

در حال حاضر “تور” امن ترین سامانه ارتباطی جهان و بهترین نرم‌افزار برای ناشناس ماندن در فضای سایبری است. به گونه‌ای تا کنون که هیچ سازمان و نهاد امنیتی قادر به شکافتن کدهای آن نبوده است.

سکوها

نرم‌افزار تور به دلیل متن‌باز بودن برای بیشتر سکوهای نرم‌افزاری رایانه‌های رومیزی و همراه طراحی شده‌است. در حال حاضر این نرم‌افزار بر روی تمامی رایانه‌های رومیزی با سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک اواس‌ایکس و لینوکس قابل اجرا است. در عین حال نسخه‌های بتا برای آندروید ایجاد شده‌است. همچنین تلاش‌هایی برای ایجاد بسته‌هایی برای آی‌فون اپل انجام می‌شود.

استفاده در جهان

در سال ۲۰۱۳ مرورگر تور ۱۵۰ میلیون بار دانلود شده و در حال حاضر به ۲٫۵ میلیون کاربر در روز خدمات ارائه می دهد.

در ایران نیز کاملاً فیلتر شده.

در ادامه توضیحاتی در خصوص دارک وب قرار میدم که خیلی دوسدارن توش یه چرخی بزنن ولی بدون تور امکان ورود به دارک وب وجود نداره.

Dark web به شبکه‌ای گفته می‌شود که در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و همهٔ فعالیت‌های آن غیرقابل ردیابی و شناسایی است. در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده که افراد ناشناس آن‌ها را مدیریت می‌کنند، هکرها، تروریست‌ها و افراد سودجو غالباً این دسته از افراد را تشکیل می‌دهند.

دارک وب در واقع سایت‌هایی است که برای عموم قابل مشاهده است اما توسط IP های مخفی سرور اجرا می‌شوند. دلیل نام‌گذاری این شبکه به دلیل فعالیت‌های پنهان و ناشناختهٔ آن است. در این شبکه تمامی اطلاعات به صورت آنلاین و با پسوردهایی محافظت شده‌اند. برای دسترسی به اطلاعات آن باید از چندین پِی‌وال‌ها گذشته و از نرم‌افزارهای به خصوص استفاده کرد. هر کاربری می‌تواند به سادگی از این وب سایت‌ها دیدن کند اما به سختی می‌توان گفت چه کسی پشت اینگونه سایت‌ها قرار دارد به طوری که هیچ‌کدام از این وب سایت‌ها از موتورهای جستجو بهره نمی‌گیرند و جستجوی شما در جستجوگرها برای پیدا کردن آنها نیز تقریباً با شکست مواجه می‌شود. اغلب این وب سایت‌ها که آنها را دیپ وب می‌نامند برای مخفی سازی هویتشان از ابزار رمز گذاری تور (Tor) بهره می‌گیرند، همچنین بیشتر اطلاعات دارک وب در پایگاه داده‌هایی نظیر LexisNexis ذخیره می‌شود.

تا به حال با تخمین‌هایی که زده شده، به نظر می‌رسد دارک وب ۵۰۰ برابر بزرگ‌تر از شبکه‌ای است که روزانه کاربران به آن دسترسی دارند. این شبکه به طور کامل مخفی بوده و بر اساس تحقیقاتی که توسط نشریهٔ Nature به چاپ رسیده، گوگل هم قادر به ایندکس کردن دارک وب و ردیابی آن نیست.

تفاوت دارک وب و دیپ وب در چیست؟

اگرچه این دو به جای دیگر بکار گرفته می‌شوند اما باید خاطرنشان کرد که در اصل این دو به یک موضوع خاص اشاره نمی‌کنند چرا که Deep Web به تمام وب سایت‌هایی اشاره می‌کند که نمی‌توان آنها را از طریق موتورهای جستجوگر پیدا کند. پس می‌توان دارک وب

(Dark Web) را زیر مجموعه‌ای از دیپ وب دانست. دیپ وب شامل تمام اطلاعات غیرقابل رهگیری همچون وب سایت‌ها ایمیل، دیتابیس‌ها و… می‌شود. اما در مورد دارک وب قضیه تنها در خصوص تفاوت‌های تکنیکی است به این معنا که در این حوزه محصولات و خدماتی ارائه می‌شود که غالب مردم به دنبال آن نیستند و تنها عده معدودی به دنبال آن می‌گردند مثل سایت‌های مواد مخدر یا قمار و کودک آزاری و… سایت‌های غیرقانونی در دیپ وب را دارک وب می‌گویند.

نمونه یکی از سایتهای دیپ وب (البته آن را باید دارک وب دانست) Silk Road و مشتقات آن است که وب سایتی برای خرید و فروش مواد مخدر بود! (و احتمالاً هنوز هم فعال باشد). سیستم دیپ وب در جوامع توتالیته ممکن است برای ارتباط بدون حد و حصر مورد استفاده قرار گیرد اما این بدان معنا نیست که کشورهای به اصطلاح دمکراتیک جهان مصون از این قضیه باشند بلکه دقیقاً بر خلاف تصور ما در این کشورها همچون آمریکا یا انگلیس استفاده از این روش محبوب تر شده است. یکی از دلایل این موضوع را می‌توان افشاگری‌های مختلف در مورد استراق سمع مردم و رهگیری فعالیت آنها در اینترنت دانست.

افراد در دارک وب به دنبال چه می‌گردند؟

مواد مخدر: تاجران مواد مخدر و حتی عادی در این شبکهٔ دیجیتالی به تبادل انواع مختلف مواد مخدر می‌پردازند. بیشتر کاربران چینی به واسطهٔ این شبکه در طول ۲۸ ماه از فروش مواد مخدر ۲۰۰ میلیون دلار درآمد داشته‌اند.

ارز تقلبی: در دارک نت تمامی ارزها از جمله پوند، یورو و ین در حال تبادل است و می‌توان ارزهای تقلبی را از طریق این شبکه تهیه کرد.

استخدام هکر: در دارک وب جرایم سایبری سازمان یافته‌ای وجود دارد که به واسطهٔ آن می‌توان هکرهای خبره‌ای را استخدام کرد. برخی از این هکرها تا به حال توانسته‌اند در سیستم‌های قبیل گوگل، ادوبی و Lockheed Martin نفوذ کنند.

مدارک جعلی: نسخهٔ جعلی تمامی مدارک مهم از جمله پاسپورت، گواهینامهٔ رانندگی، مدارک شهروندی، کارت شناسایی، مدارک دانشگاهی، مدارک مهاجرتی و حتی کارت شناسایی دیپلماتیک از طریق دارک نت قابل تهیه است. به عنوان مثال تهیه کردن نسخهٔ جعلی گواهینامهٔ رانندگی ۲۰۰ دلار و نسخهٔ جعلی پاسپورت‌های آمریکا و انگلستان بیش از چند صد دلار در برمی‌گیرد.

اسلحه، مهمات و مواد منفجره: اسلحه‌هایی مانند کلت‌ها و مواد منفجرهٔ C4 در دارک نت قابل تهیه هستند. این مهمات از طریق جاسازی در آلات موسیقی، اسباب بازی‌ها و وسایل الکترونیکی به دست مشتری می‌رسد.

قاتل (Hitman): در دارک نت برخی شرکت‌های خصوصی و غیرقانونی در حال فعالیت هستند که معتقدند اگر کسانی که کینه‌های شخصی دارند می‌توانند با استخدام قاتل، فرد مورد نظر خود را به قتل برسانند! البته این مورد دارای شروطی است؛ به عنوان مثال نمی‌توان قاتلی را برای به قتل رساندن افراد برتر دنیای سیاست مانند رئیس جمهورها استخدام کرد.

اعضای بدن انسان: در گوشه و کنار این شبکهٔ مخفی اعضای بدن انسان و ارگان مختلف به فروش می‌روند. به عنوان مثال قیمت کلیه ۲۰۰ هزار دلار، قلب ۱۲۰ هزار دلار، کبد ۱۵۰ هزار دلار و یک جفت چشم ۱٫۵۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

قاچاق چی‌های جنسی: این گروه بخش بزرگی از دارک وب را تشکیل می‌دهند که ترافیک حاصله از سایت‌های آنها بیشتر به سایت‌های سوء استفاده کنندگان جنسی از کودکان سوق داده می‌شود تا جایی که بر اساس تحقیقات از هر ۵ بازدید از سایت و سرویسی که با تور مخفی سازی شده است، چهار کاربر به دنبال مقاصدی مرتبط با آزار جنسی کودکان هستند.

با این حال آنچه که مشخص است این سیاه‌ترین بخش دنیای مجازی نیاز به نظارت و برخوردهای قانونی دارد. در نوامبر ۲۰۱۴ بود که FBI و Europol شبکه‌هایی عظیم مخفی شده در شبکه تور که مرتبط با مواد مخدر و پول شویی بودند را نابود کردند. در این مجموعه سه سایت بزرگ و معروف از ۶ سایت مرتبط با مواد مخدر قرار داشتند.

نحوه دسترسی به دارک وب چگونه است؟

۱. مرورگرهای ناشناس

به لحاظ تکنیکی، دسترسی به این سایت‌ها چندان سخت نیست. با نصب تور (T-O-R) می‌توان زمینه لازم برای دسترسی را فراهم نمود. شبکهٔ تور دارای مرورگری است که می‌تواند از آن به عنوان دستیابی به دارک نت استفاده کرد. این مرورگر در هنگام بارگذاری صفحات به منظور مخفی نگه داشتن درخواست کاربر، از ۶۰۰۰ سرور استفاده می‌کند. با توجه به اینکه به دنبال چه چیزی در دارک وب هستید همواره به کاربران توصیه می‌کنند وب کم خود را مسدود نمایند تا کسی آنها را در این شبکه نگاه نکند.

۲- موتورهای جستجوی ناشناس

در اواسط سال ۲۰۱۴ یک هکر اولین موتور جستجوی ناشناس و توزیع شدهٔ دارک وب با نام Grams را توسعه داد Grams به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند مواد مخدر، اسلحه‌ها و حساب‌های کاربرای به سرقت رفته در وب‌سایت‌های پنهان را جستجو کنند.

۳- ویکی‌های جنایی

در دارک نت تمامی اقدامات مانند هک‌ها، بازارهای سیاه، ویروس‌ها و مواد مخدره به صورت ویکی طبقه‌بندی شده که برای هر قسمت نیز توضیحاتی ارائه شده است.

۴- چت روم‌های پنهان

در دارک نت چت روم‌هایی وجود دارد که افراد به واسطهٔ آن می‌توانند کارهای غیرقانونی را انجام دهند.

دارک نت دارای دسته‌بندی مختلفی است که دسترسی اعضا را به محتوای آن سهولت می‌بخشد. دارک نت به دلیل طبقه‌بندی مطالب و مشابه ویکی‌پدیا بودن، بیشتر به عنوان ویکی شناخته می‌شود

5- لینک های موجود در دارک وب

لینک‌های معتبر دارک نت همواره در حال تغییر است و از آنجایی که این شبکه غیرقانونی است، منتشر کردن آدرس لینک آن نیز غیرقانونی تلقی می‌شود. به همین دلیل معمولاً آدرس آن به طور عمومی انتشار داده نمی‌شود، حتی اگر کسی نیز دارای این لینک باشد، برای دسترسی به این شبکه باید تغییراتی را در نحوهٔ اتصال اعمال کند؛ این اطلاعات معمولاً تنها از کسانی که به این شبکه دسترسی دارند اخذ می‌شود.

امیدوارم خسته نشده باشید

موفق و سربلند باشید

Telegram Channel

Robot Messenger

آموزش راه اندازی اینترنت ماهواره ای (قسمت اول)...
ما را در سایت آموزش راه اندازی اینترنت ماهواره ای (قسمت اول) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4sabaweb5 بازدید : 199 تاريخ : پنجشنبه 4 خرداد 1396 ساعت: 16:59